naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

Vereniging voor PCBO Leeuwarden e.o.

Adresgegevens

Postadres: 
Postbus 1090
8900 CB
Leeuwarden
Bezoekadres: 
Marg. de Heerstraat 2
8921 AK
Leeuwarden

T: 058 - 213 03 50
E: info@pcboleeuwarden.nl

 
menu

Nieuwbouw IKC's Prins Maurits en Prins Constantijn krijgt vorm

- vrijdag 25 mei 2018 -

PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne kinderopvang zetten met de keus van twee architecten een belangrijke stap op weg naar de bouw van twee nieuwe Integrale Kindcentra (IKC) in Leeuwarden. Het gaat om de nieuwbouw van een IKC waarin de Prins Constantijnschool (Vrijheidswijk, Oldegalileën en Bloemenbuurt) en Sinne Willem Sprenger samengaan en een IKC waarin de Prins Mauritsschool (Bilgaard) en Sinne de Kei/ Brandemeer samengaan. Voor beide IKC’s geldt: ontwerp dit jaar gereed, bouw in 2018, oplevering in 2019.
PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne kinderopvang zetten met de keus van twee architecten een belangrijke stap op weg naar de bouw van twee nieuwe Integrale Kindcentra (IKC) in Leeuwarden. Het gaat om de nieuwbouw van een IKC waarin de Prins Constantijnschool (Vrijheidswijk, Oldegalileën en Bloemenbuurt) en Sinne Willem Sprenger samengaan en een IKC waarin de Prins Mauritsschool (Bilgaard) en Sinne de Kei/ Brandemeer samengaan. De bouw van IKC Prins Maurits start na de zomervakantie. Na verwachting wordt gestart met de bouw van IKC Prins Constantijn na de kerstvakantie.

IKC Prins Maurits
Het nieuw te bouwen IKC in Bilgaard verrijst op de bestaande locatie van de Prins Mauritsschool aan de Brandemeer. Bij de bouw zijn naast PCBO Leeuwarden en Sinne kinderopvang ook de Bibliotheek, de Wijkvereniging en het Sociaal Wijkteam als partners betrokken. Als architect voor deze nieuwbouw is Architecten- en ingenieursbureau Kristinsson uit Deventer geselecteerd. Dit bureau tekende eerder voor het ontwerp van de PCBO-scholen Nijdjip in Grou en de Ds. Hasperschool in Akkrum.

IKC Prins Maurits is tijdelijk gehuisvest in de voormalige OBS De Eestroom, Brandemeer 5-7.

IKC Prins Constantijn
Bij het bouwproject voor het IKC bij de Prins Constantijnschool is een ontwerp geselecteerd van bureau De Zwarte Hond (Groningen/Rotterdam). De bouw vindt plaats op de bestaande locatie van de school aan de Willem Sprengerstraat. Uitgangspunt is dat de karakteristieke Amsterdamse School-elementen van het huidige gebouw worden geïntegreerd in de nieuwbouw.

De Prins Constantijnschool verliet in de zomervakantie beide locaties Droppingsstraat en Willem Sprengerstraat. Er wordt sinds september tijdelijk lesgegeven in het vrijkomende schoolgebouw aan de Goudenregenstraat.

Namens PCBO Leeuwarden e.o. verzorgt LindHorst huisvestingsadviseurs het projectmanagement voor beide IKC’s.

Met deze nieuw te bouwen IKC’s geven PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne kinderopvang verder invulling aan het ‘vlekkenplan’ voor de totstandkoming van IKC’s in de gemeente Leeuwarden.

(in het nieuws)

13 februari 2019

Advertorial 13 februari 2019

Deze week in het nieuws de plusklas, Playing for Succes en 'vaders voor de klas' in on... Lees meer...

21 december 2018

Nieuwsflits december 2018

Een greep uit de vele onderwerpen van het afgelopen schooljaar 2017-2018.... Lees meer...

26 november 2018

Invallers gezocht!

Voor onze basisscholen, met in totoaal ruim 3.500 leerlingen en meer dan 250 collega's... Lees meer...

25 mei 2018

Nieuwbouw IKC's Prins Maurits en Prins Constantijn krijgt vorm

PCBO Leeuwarden e.o. en Sinne kinderopvang zetten met de keus van twee architecten een... Lees meer...

Meer artikelen

 <<  1  >>