naam:
e-mail:
ik heb:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kind(eren) op school
Ik ga akkoord met het privacybeleid
verzenden annuleer

Uw aanmelding is met succes verwerkt.


sluiten

Vereniging voor PCBO Leeuwarden e.o.

Adresgegevens

Postadres: 
Postbus 1090
8900 CB
Leeuwarden
Bezoekadres: 
Marg. de Heerstraat 2
8921 AK
Leeuwarden

T: 058 - 213 03 50
E: info@pcboleeuwarden.nl

 
menu

Standpunt PCBO 15 maart stakingsdag

- vrijdag 08 maart 2019 -

De vakbonden houden vanaf 11 maart een actieweek voor meer investeringen in het onderwijs en Onderwijsbond AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek hebben een landelijke stakingsdag aangekondigd op vrijdag 15 maart van het primair onderwijs tot universiteit. CNV Onderwijs en de AVS steunen de actieweek, maar de staking op 15 maart niet. Het bestuur van PCBO ondersteunt een staking op dit moment ook niet. Momenteel lopen de nieuwe CAO-onderhandelingen. De PO-raad meldt dat de gesprekken constructief verlopen, maar meer tijd vragen. In de Tweede Kamer heeft het lerarentekort de aandacht. Dat kan ook niet anders, want het heeft grote maatschappelijke impact. Het bestuur maakt zich uiteraard wel zorgen over het lerarentekort en zet zich via PO-raad in voor betere werkomstandigheden, een passend salaris, de statusverbetering van het beroep van leraar en de totale bekostiging van het onderwijs. Wij wachten nu eerst de uitkomsten van de verschillende overleggen af. Het stakingsrecht van individuele leraren wordt gerespecteerd. De directies van de PCBO scholen maken de balans op van wel/niet stakende leraren en informeren de ouders over mogelijke consequenties en opvangmogelijkheden. Tot zover deze berichtgeving.
De vakbonden houden vanaf 11 maart een actieweek voor meer investeringen in het onderwijs en Onderwijsbond AOb en FNV Onderwijs en Onderzoek hebben een landelijke stakingsdag aangekondigd op vrijdag 15 maart van het primair onderwijs tot universiteit. 

CNV Onderwijs en de AVS steunen de actieweek, maar de staking op 15 maart niet. Het bestuur van PCBO ondersteunt een staking op dit moment ook niet. Momenteel lopen de nieuwe CAO-onderhandelingen. De PO-raad meldt dat de gesprekken constructief verlopen, maar meer tijd vragen. In de Tweede Kamer heeft het lerarentekort de aandacht. Dat kan ook niet anders, want het heeft grote maatschappelijke impact. Het bestuur maakt zich uiteraard wel zorgen over het lerarentekort en zet zich via PO-raad in voor betere werkomstandigheden, een passend salaris, de statusverbetering van het beroep van leraar en de totale bekostiging van het onderwijs. Wij wachten nu eerst de uitkomsten van de verschillende overleggen af. Het stakingsrecht van individuele leraren wordt gerespecteerd.

De directies van de PCBO scholen maken de balans op van wel/niet stakende leraren en informeren de ouders over mogelijke consequenties en opvangmogelijkheden.

Tot zover deze berichtgeving.

(in het nieuws)

14 maart 2019

Nieuwbouw IKC Prins Constantijn binnenkort van start

Met de ondertekening van de aannemingsovereenkomst, eerder deze week, is een belangrij... Lees meer...

08 maart 2019

Standpunt PCBO 15 maart stakingsdag

De vakbonden houden vanaf 11 maart een actieweek voor meer investeringen in het onderw... Lees meer...

04 maart 2019

Open dag 19 maart bij de school in uw buurt

In de week van 18 t/m 22 maart organiseren de PCBO scholen in Leeuwarden eo een open ... Lees meer...

03 maart 2019

Invallers gezocht!

Voor onze basisscholen, met in totoaal ruim 3.500 leerlingen en meer dan 250 collega's... Lees meer...

13 februari 2019

Advertorial 13 februari 2019

Deze week in het nieuws de plusklas, Playing for Succes en 'vaders voor de klas' in on... Lees meer...

Meer artikelen

03 maart 2019

Invallers gezocht!

21 december 2018

Nieuwsflits december 2018

 <<  1  >>